Wie ben ik

Barbara Okma

Tekst slapeloosheid Ik ben Barbara Okma. Ik heb de opleiding Docent Drama gedaan in Utrecht en Compositie gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor diverse ensembles, solisten en orkesten heb ik muziek gecomponeerd maar mijn interesse ligt toch vooral bij de stem en de tekst.
Zo heb ik met veel plezier geschreven voor vokaal kwartet Quatres Bouches, koor Cappella Amsterdam, ensemble Elektra, cello duo Deuxelles en andere getalenteerde muzikanten zoals Anne Faulborn, Barbara Luenenburg, Cristin Wildbolz, Erik-Jan de With.
De onderwerpen die ik kies zijn altijd zorgvuldig gekozen. Het is voor mij namelijk belangrijk dat muziek ergens over gaat. Meestal zijn het onderwerpen die gaan over de zelfkant van de maatschappij. Zo heb ik het klavecimbelstuk 'Vera' geschreven wat gaat over een zwerfster, het koorwerk 'De Hersenspecialist', een relaas over de effecten van alcohol op je brein, 'Under Control', een verhaal over een violiste die tijdens het spelen vertelt over wat ze doormaakt voordat ze een concert geeft.
Naast mijn composities met tekst heb ik ook veel muziek geschreven voor hoorspelen op de Radio, eerst voor de RVU en daarna voor de NTR. Ik werk vaak samen met tekstschrijver/radiomaker Bert Kommerij.
Voor meer informatie over wat ik gedaan heb kan je ook naar mijn website gaan: barbaraokma.wordpress.com

'De Vrouw in het Wit' gaat over slapeloosheid.
Slapeloosheid is al eerder een onderwerp voor een compositie van mij geweest. Zo heb ik een paar jaar geleden 'De Slapelozen' geschreven voor het vocaal kwartet Quatres Bouches.
Maatschappelijk moeilijke en sociaal lastige thema's interesseren mij.